Γενετιστής, science engager, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Από το 2021 ανήκει πλέον στη μεγάλη οικογένεια των εξερευνητών του National Geographic. Σπούδασε βιολογία κι έχει διδακτορικό στη γενετική από το King’s College London ενώ η μεταδιδακτορική του έρευνα ήταν πάνω στον κληρονομικό καρκίνο. Μετεκπαιδεύτηκε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Stanford και στον τομέα της ηγεσίας στο Πανεπιστήμιο Columbia. Από το 2022 είναι επίσης Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Επικοινωνίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Leiden στην Ολλανδία.

Είναι ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SciCo, μίας διεθνούς κοινωνικής επιχείρησης, που στοχεύει στην προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων δράσεων. Ο στόχος του είναι να συνδέσει ανθρώπους μεταξύ τους, δημιουργώντας ευκαιρίες για το απλό κοινό να έρθει σε επαφή με την επιστήμη, επιβεβαιώνοντας συνεχώς την σημασία που έχει στην καθημερινότητά μας. Μέσα από πολυάριθμες διαστηριότητες, με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ επιστήμης, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, και πλατφορμών, ο οργανισμός έχει προσεγγίσει πάνω από 400.000 πολίτες.

Συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, Patras, Thessaly και Mediterranean Science Festivals, και των επιτυχημένων δράσεων επικοινωνίας της επιστήμης: Mind the Lab, School Lab, STEMpowering Youth – Generation Next, και Celebrity Science, μεταξύ πολλών άλλων. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρίας Theta Communications που ειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι μέλος σε μια σειρά από οργανισμούς με υψηλό αντίκτυπο, και αποτελεί τον πρώτο Έλληνα “Fellow” του οργανισμού Ashoka, του μεγαλύτερου δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως, από το 2017.

Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 96 χώρες, σε έξι ηπείρους, και είναι μέλος του Explorers Club της Νέας Υόρκης.